Meer dan 70 miljoen mensen kijken wereldwijd eSports

Door Shark0Killer, 03-04-2014 14:00, bron: superdataresearch

Super Data Research en Newzoo deden samen een onderzoek over het aantal kijkers van eSports. In hun onderzoek laten ze zien dat het aantal kijkers bestaat uit meer dan 70 miljoen mensen. Niet alleen het publiek wordt groter, maar ook de prijzenpot. Het totale prijzengeld is gestegen met 350% in 4 jaar tijd.

Uit het onderzoek blijkt dat 31,4 miljoen kijkers Amerikanen, waarvan 70% mannen tussen de 21 en 34 jaar. De gemiddelde kijkers kijken 19 keer per maand met een gemiddelde duur van 2 uur 20 minuten naar eSports. Hoewel het een mannenbastion is, zijn wereldwijd ook zo'n 34% van de kijkers vrouwen.

Uit de onderstaande grafiek kunnen we opmaken dat de Amerikaanse ‘Super Bowl’ 26.4 miljoen kijkers had tijdens afgelopen finale. Als we dan gaan kijken naar League Of Legends, zien we dat de finale -Season 3 world chamionship- wereldwijd live bekeken werd door maar liefst 32 miljoen kijkers en wanneer we naar het prijzengeld kijken voor eSsports, dan zien we dat Dota 2 de grootste prijzenpot had met 2 874 381 dollar (2 miljoen euro).

Super Data Research en Newzoo zagen tijdens hun onderzoek dat de populariteit van free-to-play-games -bijvoorbeeld: League of legends en Dota 2- blijft groeien. Hieruit blijkt ook dat eSportsfans paradoxaal ook grote uitgevers zijn, niet alleen op vlak van computers en hardware, maar ook op het vlak van consoles, smartphones en tablets.

Volgens het verslag wordt er verwacht dat League of Legends een community zal hebben van 94 miljoen spelers tegen 2015. Dat is bijna 9 keer zoveel als het piekmoment vanWorld of Warcraft, dat 10.2 miljoen actieve spelers had. Ze schrijven ook dat World of Tanks van wargaming een omzet van 590 miljoen dollar zal hebben in 2015. Het volledige verslag kan je hier lezen.

 

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam