ESL met IEM de wereld rond

Door SenZ, 24-09-2014 21:32, bron: en

Het negende seizoen van de Intel Extreme Masters is momenteel volop aan de gang. ESL gaf vandaag meer duidelijkheid over het verdere verloop van de competitie. Men trekt nog naar San Jose (Amerika), Keulen (Duitsland), Taipei (Taiwan) om dan het World Championship opnieuw te eindigen in Katowice (Polen). Daar zullen professionele spelers van League of Legends en StarCraft 2 strijden voor de ultieme overwinning.

Na Shenzhen (China) en Toronto (Canada) werd het voor de organisatie tijd om de volgende haltes van het toernooi aan te kondigen. ESL brengt de teller in totaal op zes evenementen in zes verschillende landen en dat bewijst nog maar eens het globale karakter van deze wereldcompetitie. Men treft momenteel alle voorbereidingen voor IEM San Jose, dat op zes en zeven december zal plaatsvinden. Daarna is het relatief snel de beurt aan Keulen; de Duitse 'stad van eSports' is de locatie tussen 18 en 21 december.

IEM zet het nieuwe jaar in op de Taipei Game Show en eindigt seizoen negen daarna opnieuw in Katowice. De Poolse Spodek Arena is tussen 12 en 15 maart het strijdtoneel voor het World Championship. In League of Legends vechten acht teams uit Noord-Amerika, Europa en Azië het daar uit. De beste StarCraft 2-spelers zullen er ook de degens kruisen en het evenement kan rekenen op een prijzenpot van meer dan €155 000.

Statement van Michal Blicharz - Managing Director Pro Gaming ESL:

"Het is een mijlpaal om twee grote sportarena's te bezoeken in één seizoen. Dit wordt het beste seizoen in de Intel Extreme Masters. Ik kijk echt uit naar het vervolg van onze tour."

Statement van George Woo - Event en Sponsorship Program Manager Intel:

"Het is fantastisch om het World Championship opnieuw naar Polen te brengen. De passie van de Poolse fans is uniek en zij brengen onze evenementen naar een hoger niveau."


trailer van IEM San Jose

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam